Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Βιντεοκασέτες... τέλος!

Στην διακοπή της παραγωγής συσκευών αναπαραγωγής και εγγραφής κασετών VHS (δηλαδή των γνωστών μας «βίντεο» ή VCR), θα προχωρήσει η ιαπωνική Funai Electric, σχεδόν 40 χρόνια μετά από την εμφάνιση του εν λόγω format


Η είδηση ίσως δεν είναι αυτή, αλλά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα παράγονται βίντεο και κασέτες! Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ακόμα ζήτηση για τέτοιες συσκευές, αφού παραμένουν χρήσιμες σε αρκετούς συλλέκτες παλαιών ταινιών, ή ακόμα και σε ορισμένους επαγγελματίες του χώρου.

Φυσικά, μια αγορά δεν μπορεί να παραμείνει ζωντανή για καιρό όταν συντηρείται από μια μικρή μόνο μερίδα καταναλωτών. Η Funai Electric διέθεσε πέρυσι μόνο 750.000 βίντεο παγκοσμίως, ενώ εδώ και αρκετό καιρό δυσκολεύεται να προμηθευτεί τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να παράγει νέες συσκευές. Έτσι, στις 30 Ιουλίου θα σταματήσει οριστικά να κατασκευάζει VCR που είναι συμβατά με το πρότυπο VHS.

Ας σημειωθεί ότι η Funai Electric είναι αυτή τη στιγμή η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παράγει βίντεο. Κατά συνέπεια, η απόφασή της πρακτικά σημαίνει και το τέλος του συγκεκριμένου format.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε