Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Το msn σταματάει οριστικά στις 15 Μαρτίου

Η Microsoft κλείνει οριστικά την υπηρεσία Windows Live Messenger στις 15 Μαρτίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιούν και θα πρέπει να στραφούν στο Skype.

Η εταιρία, σύμφωνα με το BBC, έστειλε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στους χρήστες της υπηρεσίας, ενθαρρύνοντάς τους πλέον, προτού το Messenger τεθεί εκτός λειτουργίας, να εξοικειωθούν έγκαιρα με το Skype, το οποίο η Microsoft απέκτησε τον Οκτώβριο του 2011, αντί 8,5 δισ. δολαρίων.

Ήδη από πέρυσι το Νοέμβριο, η εταιρία είχε κάνει γνωστό, ότι προτίθεται να σταματήσει την υπηρεσία Windows Live Messenger, χωρίς τότε να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Για να διευκολύνει την μετάβαση των χρηστών στο Skype, η Microsoft πρόσθεσε ένα εικονίδιο αναβάθμισης στην επιφάνεια εργασίας του Messenger, το οποίο, αν πατηθεί, απεγκαθιστά το τελευταίο και πλέον εγκαθιστά το Skype στον υπολογιστή. Μέχρι τις 15 Μαρτίου, το Messenger θα λειτουργεί κανονικά.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων ξεκίνησε ως MSN Messenger το 1999 και μετονομάσθηκε αργότερα σε Windows Live Messenger. Εκτιμάται, ότι τη χρησιμοποιούσαν περίπου 300 εκατ. χρήστες κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο. 

Η Κίνα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου το Messenger θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις 15 Μαρτίου, λόγω ειδικής συμφωνίας της Microsoft με την κινεζική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε