Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μετά τα Windows 8 έρχονται τα Windows Blue

Μπορεί μόλις αυτή τη βδομάδα να συμπληρώθηκε ένας μήνας ζωής για τα Windows 8, όμως η Microsoft ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για την επόμενη γενιά του λειτουργικού. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, η εταιρεία σκοπεύει να ακολουθήσει την τακτική που ακολουθεί η Apple και η Google, βγάζοντας μια νέα έκδοση των Windows κάθε χρόνο, σε μια προσπάθεια να μπορεί να προσφέρει πιο συχνές αναβαθμίσεις του προϊόντος της.

Η επόμενη γενιά των Windows θα ονομάζεται Windows Blue, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα της επόμενης χρονιάς και μεταξύ άλλων, θα φέρει αλλαγές στο user interface και στην τιμή. Εφόσον νέα Windows θα βγαίνουν κάθε χρόνο, η Microsoft έχει αποφασίσει πως το κόστος για να τα αποκτήσει κάποιος θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που είναι σήμερα, ενώ κάποιες από αυτές τις ενημερώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν.

Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό που θα το χρησιμοποιούν όλοι, γι αυτό και θα ακολουθήσει αυτή τη λογική στην τιμολογιακή της πολιτική. Αλλαγές όμως θα έχουμε και στην πλατφόρμα των Windows, αφού μόλις κυκλοφορήσουν τα Windows Blue και έρθει η απαραίτητη αναβάθμιση στο Windows SDK, το Windows Store θα σταματήσει να αποδέχεται εφαρμογές για τα Windows 8 και από εκεί και πέρα θα κάνει δεκτές μόνο όσες σχεδιάστηκαν για τα Windows Blue. Φυσικά, θα υπάρχει backward compatibility για όλες τις εφαρμογές που θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Τα νέα όμως είναι άσχημα για τους πειρατές. Η Microsoft θα εντείνει τις προσπάθειες της να αποτρέψει τους χρήστες από το να εγκαθιστούν “σπασμένες” εκδόσεις των Windows. Αν διαπιστώσει πως κάποιος χρησιμοποιεί κάποια πειρατική έκδοση του λειτουργικού, αυτόματα θα σταματήσουν να λειτουργούν οι build-in εφαρμογές και το Windows Store.

Πηγή: http://away.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε