Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο 20ός αιώνας μέσα από εφαρμογή της Google


Με σύνθημα «φέρνοντας την ιστορία στη ζωή», το «Πολιτιστικό Ινστιτούτο» της Google εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία που φέρνει στις οθόνες μας 42 online εκθέσεις που αφηγούνται ιστορίες από σημαντικά γεγονότα του 20ού αιώνα. Από το Απαρτχάιντ και την απόβαση στη Νορμανδία έως το Ολοκαύτωμα, οι ιστορίες παρουσιάζονται μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει γράμματα, χειρόγραφα, βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα και πολλά άλλα.

Το μόνο που χρειάζεται για την προβολή των εκθέσεων είναι ένας σύγχρονος browser, ενώ ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παρουσίαση και η πλοήγηση των χρηστών είναι καλαίσθητος και αρκετά εντυπωσιακός.

Για την δημιουργία των 42 εκθέσεων η Google συνεργάστηκε με 17 φορείς, που περιλαμβάνουν μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν με δικές τους εκθέσεις μπορούν να το εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας.

Η Google ίδρυσε το «Πολιτιστικό Ινστιτούτο» (Cultural Institute) έχοντας ως στόχο τη διατήρηση και την προώθηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του διαδικτύου και μας έχει δώσει στο παρελθόν αρκετές αξιόλογες προσπάθειες, όπως είναι το Art Project, το World Wonders και η online συλλογή με τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.

Για να δείτε τις 42 εκθέσεις απλά επισκεφθείτε το google.com/culturalinstitute.

Πηγή: http://www.freeweird.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε