Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε τους κρυμμένους κωδικούς πρόσβασης

Εάν υποθέσουμε ότι είστε στη σελίδα σύνδεσης του Gmail σας και το πρόγραμμα περιήγησης έχει αυτόματα συμπληρώσει τα πεδία, "όνομα χρήστη" και "κωδικός πρόσβασης", τότε δεν έχετε πρόβλημα και αυτό είναι κάτι που σας βολεύει.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θυμόμαστε τον κωδικό πρόσβασης και χρειαστεί να δούμε τα μηνύματά μας από κάποιο άλλο μηχάνημα; Όλα τα προγράμματα περιήγησης στο Web, για λόγους ασφαλείας, αποκρύπτουν το πεδίο του κωδικού πρόσβασης, όταν το συμπληρώνουμε, με αστερίσκους καθιστώντας έτσι αδύνατο για κάποιον, όπως ένας περαστικός, να δει τον κωδικό μας.

Υπάρχει μια εύκολη λύση που μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τους αστερίσκους στον πραγματικό κωδικό πρόσβασης χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιο ειδικό εργαλείο γι'  αυτό.
Αποκαλύψτε το κρυφό κωδικό σας κάνοντας δεξί κλικ στο πεδίο του κωδικού πρόσβασης και στη συνέχεια επιλέξτε “Επιθεώρηση στοιχείου (Inspect Element).”
Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο επιθεώρησης έγγραφου (document inspector window) και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε την λέξη “password” με το “text”, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.




Αυτό που γίνεται είναι ότι αλλάζει ο τύπος του πεδίου από “password” σε “text” με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται ο κωδικός πρόσβασης και τα πεδία εισαγωγής κειμένου να μην αποκρύπτονται.

Η δοκιμή για την αποκάλυψη του κωδικού πρόσβασης έγινε στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, αλλά μπορεί να γίνει σε όλους τους browsers όπως, Internet Explorer, Firefox και Safari.
Στην περίπτωση του IE, πατήστε το πλήκτρο F12 για να ανοίξετε το παράθυρο Developer Tools και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Ctrl + B για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιλογής στοιχείου (element selection mode).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε